Voimanpesän Hyvinvointimatkat

Hyvinvointimatka Kreikkaan Lefkaksen saarelle 23.9.–30.9.2019

Tule mukaan nauttimaan kauniista syyskesästä Lefkaksella, voimaantumaan hyvästä ruoasta ja liikkumaan rauhalliseen tahtiin. Tule pohtimaan, mikä on sinulle tärkeää elämässä.

Voimanpesä järjestää kokonaishyvinvointia tukevan matkan Joonianmerellä sijaitsevalla Lefkaksen saarella. Syyskuun lopun matka tarjoaa mahdollisuuden tutustua saareen, jossa ruska kertoo viileistä öistä, mutta päivät ja lämmin meri hellivät vielä matkailijaa. Syyskuu on aikaa, jolloin liikuntalomalainen nauttii matkastaan. Aamut ovat raikkaita, päivällä saattaa sataakin ja illalla pukeudutaan villatakkiin. Toki aurinko myös paistaa ja rusketustakin saadaan.

Matkanjohtajina toimivat Johanna ja Eino Havas, jotka ovat viettäneet lomiaan Lefkaksella lähes kymmenen vuoden ajan. Paikallistuntemuksensa ansiosta he johdattavat retkeläiset kokemaan Lefkaksen todellisia helmiä. Ryhmän johtamisesta Havaksilla on pitkä kokemus opettajana ja suunnistusvalmentajana toimiessaan. Life Coach-tutkinto on hyvänä lisänä henkiseen hyvinvointiin ohjattaessa.

 

LOMAINFO

Paikka: Kreikka, Lefkas
Hotelli: Porto Galini ****
www.portogalini.gr
Hotelli tripadvisorissa

Loman hintaan sisältyy
Lomaohjelma, lennot, majoitus 2h huoneissa, lentokenttäkuljetukset, hotellivero, puolihoitoateriat (eli aamiaiset sekä päivittäin joko lounas tai päivällinen), polkupyörät kolmeksi päiväksi ja kuljetukset saarella.

Yhteistyössä Apollomatkojen kanssa. 
Matkoilla on käytettävissä myös Apollomatkojen opas.

Hyvinvointimatka auttaa irti liian hektisestä arjesta.

Matka yhdistää monipuolisen liikunnan (vaellus, kehonhuolto, pyöräily sekä hotellin tarjoamat liikuntamahdollisuudet),välimerellisen ravinnon ja henkisen hyvinvoinnin. Tämä matka on suunnattu heille, jotka nauttivat kauniista maisemista, pyöräilystä pienillä kyläteillä ja kehonhuollosta rannalla sekä joogapaviljongissa. Yhteinen lounas paikallisissa tavernoissa päättää päivän liikuntaosuuden. Nautimme ravitsemuksellisesti täyteläisiä aterioita. Myös omaa aikaa jää ja päivällinen tai iltapala hoidetaankin pääsääntöisesti itsenäisesti. Viimeistä iltaa juhlistetaan yhteisellä päivällisellä.

Hyvinvointimatkan tarkoitus on auttaa irti joskus liian hektisestä arjesta. Matkalla pyritään kiireettömyyteen ja hetkessäolemiseen. Tähän ohjaa maiseman vaihdos, paikallisen luonnon ihmettely ja haluttaessa valokuvaus. Vaeltaen ja pyörän selästä tuntee tuoksut ja näkee paremmin sisiliskot, hyönteiset ja muut luonnon ihmeet. Välimeren ilmasto hellii kehoa, on helppo hengittää suolaista ilmaa.

Kreikkalaiset elävät vielä hyvin luonnonläheistä elämää.

Paikallinen ruoka on lähiruokaa. Kreikkalaiset arvostavat luonnon tarjoamia villivihanneksia ja yrttejä. He tekevät kosmetiikkaa oman maaperänsä tuotteista. Kotiin viemisinä parhaita tuliaisia ovat Lefkaksen hunaja ja paikallinen oliiviöljy. Oliiviöljypohjaiset shampoot ja hoitoaineet hellivät hiuksia.

Usein lomalta paluu tuntuu raskaalta. Hyvinvointimatkamme tarkoitus on antaa eväitä selvitä kotona odottavista asioista keveämmin. Viikon aikana pysähdytään pohtimaan omaa elämää. Asenne, näkökulman vaihtokyky ja kiitollisuus siitä, mitä minulla on ovat keinoja vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin. Kun arki sakkaa, voi aina palata Lefkaksen muistoihin ja ottaa keinot käyttöön.

NÄIN ILMOITTAUDUT

 

Hinta: 1595€
Varausmaksu 150€, loput matkat hinnasta 45 vrk ennen lähtöä.

Majoitus yhden hengen huoneessa 198€ lisää hintaan.

Varaa matkasi soittamalla, sähköpostilla tai lomakkeella.

+358 50 3777858  

havasjohanna(a)gmail.com

Siirry lomakkeeseen

Lomaohjelma

Maanantaina 23.9.2019

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan kentälle klo 5.00. Lento lähtee klo 7.05.
Saapuminen Prevetzan kentälle klo 10.30.

Matka kentältä Porto Galiniin linja-autolla. Majoittuminen neljän tähden hotelliin. Tutustuminen yhdessä hotellin ympäristöön ja lounaan nauttiminen läheisessä tavernassa. Siestan jälkeen rauhoitutaan ja poistetaan matkaväsymystä kehonhuollolla joogapaviljongissa. Illansuussa mahdollisuus varata lepopäiväksi hoitoja Spasta. Päivällinen tai iltapala omatoimisesti hotellissa, lähitavernoissa tai Nidrissä.

Tiistaina 24.9.2019

Aamupala. Klo 9.30 lähtö vuoristoon. Vuoristossa vaellamme Pikadokian harjannetta vanhoille viiniviljelmille reilun 800m korkeuteen. Karu maasto tarjoaa syksyisin ruskan väriloistoa. Korkeuksista näet kauas. Voit samanaikaisesti nähdä meren jopa kolmeen eri suuntaan. Takaisin palatessamme vaellamme viiniviljelmien läpi. Sadonkorjuu vuoristossa on näinä päivinä käsillä. Lounas nautitaan Syvroksessa. Hotellille palattua on mahdollisuus osallistua ohjattuun lihashuoltoon. Päivällinen tai iltapala itsenäisesti.

Keskiviikkona 25.9.2019

Aamupalan nauttiminen rauhassa. Klo 9.30 pikkubussi noutaa ryhmän hotellilta ja käymme täydentämässä vesivarastot ja ostamassa vaelluseväitä. Jatkamme matkaa luostarille (Kokkini Eklusia). Tutkimme läheistä luontopolkua ja jatkamme Karyan kautta Eglouviin. Karyassa mahdollisuus tehdä pieniä perinnekäsityöostoksia (mm. pitsiä ja oliivipuuesineitä). Eglouvissa vaelletaan kylän ympäri viehättävää reittiä viikunapuiden ja viiniköynnösten keskellä. Myöhäinen lounas syödään Eglouvissa. Mahdollisuus nauttia paikallista voimaruokaa, linssikeittoa. Lounaan jälkeen nousemme vielä 1037m ihailemaan maisemia ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Kanervakasvustot ilahduttavat meitä muutoin karussa maastossa. Hotellille palattua mahdollisuus osallistua ohjattuun venyttelyyn. Päivällinen itsenäisesti hotellilla tai lähitavernoissa. Hyvinvointimatkan päiväohjelmaan voi tulla muutoksia, jotka johtuvat esimerkiksi säästä.

Torstaina 26.9.2019

Runsas aamupala noutopöydästä. Kokoontuminen klo 9.00 hotellin yläaulaan. Linja-autolla Nidriin. Polkupyörävuokraamossa pyörien säätöä ja eväiden täydentäminen läheisestä marketista. Pyöräily sitruunalehdon läpi Nidrin putouksille. Putouksille vaellettuamme on mahdollisuus virkistäytyä persoonallisessa kahvilassa plataanin varjossa. Paluumatkalla pysähdymme herkullisesta ruoastaan tunnettuun Kalypso-ravintolaan lounaalle. Pyörillä hotellille. Venyttely ja uintimahdollisuus. Päivällinen itsenäisesti. Polkupyörän pitäminen perjantaisen vapaapäivän ajan on myös mahdollista. 

Perjantaina 27.9.2019

Vapaapäivä hotellilla tai itsenäisesti saareen tutustuen. Mahdollisuus hyödyntää rantalomakohteen palveluita: uinti, melonta, suppaus, tennis. Hotellin ympäristöstö tarjoaa mahdollisuuden myös porrasharjoitteluun. Puutarhassa voit nähdä vuodenajalle tyypilliset granaattiomenat ja muut syyskauden herkut. Spa tarjoaa hyvät mahdollisuudet palautumiseen ja kauneudenhoitoon. Varaukset kannattaa tehdä ajoissa. Mahdollisuus myös tutustua saaren länsirannan upeisiin uimarantoihin ja rannattoman meren maisemiin. Avustamme tarvittaessa auton ja kuljettajan vuokraamisessa.

Lauantaina 28.9.2019

Aamutoimet rauhassa. Klo 11.30 pyöräily Nidriin. Kello12.15 lautalla läheiseen saareen Meganisiin.Tutustuminen saareen pyöräillen. Mahdollisuus uida poukamissa, joissa ei ole muita ihmisiä ja kerätä muistoksi kiviä ja simpukoita. Ostosaikaa Vathissa, idyllisessä satamakaupungissa. Seikkailunhaluiset nousevat Katomerin alkuperäisenä säilyneeseen kylään ja ihailevat huikeita maisemia Sparthochorin kylästä. Klo 14.30 lähtee lautta takaisin ja lounas nautitaan Nidrissä. Rauhallinen illansuu hotellilla ja ruokailu. 

Sunnuntaina 29.9.2019

Mahdollisuus aamu-uintiin meressä. Rauhallinen aamiainen runsaasta pöydästä. Kokoontuminen hotellin aulaan klo 10. Vaelluseväät mukana kävelemme huikean oliivilehdon läpi ylös Skaroin rinnettä. Saavutamme ylärinteessä tien, jota reunustavat valtavat timjamikasvustot. Matka jatkuu luontopolkua pitkin Nikiaanan kylään. Onnekkaina näemme luonnonvaraisia amarylliksia. Nikianassa nautimme lounaan, joka täyttää kaikki odotukset ja tarjoaa välimerellisen ravinnon terveysvaikutukset. Kävelemme tai otamme taxin hotellille, jossa pakkailemme ja valmistaudumme viimeisen lomaillan päivälliselle Kerimidaki-tavernassa hotellin naapurissa.

Maanantaina 30.9.2019

Aamupala klo 7.30. Linja-auto poimii meidät klo 8.35. Viimeiset tuliaiset ehtii hankkia lentokentältä. Lento Suomeen klo 11.25 Prevezasta. Helsingissä perillä ollaan klo 14.45. Haaveilu uudesta matkasta Lefkakselle voi alkaa!