Voimanpesän huoltamo

Liikunta- ja hyvinvointipalvelut

Liikuntaryhmät

Viikoittain Hankasalmella kokoontuvat ryhmät:
Kehonhuolto, Syvävenyttely sekä Voima ja spurtti

Nyt myös live striimaus, lähetys omaan olohuoneeseen.

Katso kalenteri

Voimakurssit

Kuukausittain Hankasalmella järjestettäviä
hyvinvointikursseja keholle ja mielelle

Katso kalenteri

Tilaustunnit

Juuri sinulle räätälöidyillä aiheilla ja sisällöillä 
ystäville, työyhteisöille ja ryhmille

Tutustu

Jokainen tarvitsee säännöllistä huoltoa. Keho ja mieli kiittävät siitä.

Voimanpesä on auki kunnon ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja huoltamiseen arjessa. Voimanpesän huoltamosta saat ohjausta, opastusta ja vertaistukea mm. ravitsemus-, liikunta- ja stressinhallinta-asioissa.

Voimanpesän liikuntaryhmät kokoontuvat viikottain. 

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi valmistaa Voimanpesän muihin kursseihin. Jos et vielä ole ollut toiminnassa mukana, valitse ensin alkeiskurssi. Siellä opit perusvalmiudet, joita tarvitaan muilla kursseilla. Voimanpesän kaikki kurssit kumpuavat hengityksestä. Alkeiskurssilla opit suuntaamaan hengitystä ja sitä kautta rentouttamaan kehoa. Opit, miten parasympaattinen hermosto saadaan hereille ja tällä tavoin unen laatu paremmaksi. Saat täsmä keinoja stressin kumoamiseen. Opit miten rentoutua ja palautua päivän työstä, joka monella on niin kuormittavaa, ettei sen aikana ole mahdollisuutta palautua. Samalla pääset sisälle kehonhuolto-menetelmään.

Katso aikataulu

 

Kehonhuolto 

Kehonhuolto tarjoaa apua yksinkertaisin harjoituksin lantion, rintarangan ja niskan alueen kiputiloihin. Ajatuksena on heijaavalla liikkeellä vapauttaa lihasjännitystä koko kehossa ja näin saada ranka asettumaan luonnolliseen asentoon. Tavoitteena on parantaa kehon notkeutta, tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Kaikki tämä tapahtuu lempeästi. Menetelmällä voidaan auttaa pitkäaikaisistakin vaivoista kärsineitä. Harjoitus kestää 1,5 tuntia ja sisältää loppurentoutuksen.

Katso aikataulu 

 

Voima ja spurtti

Tavoitteena on aktivoida kehon hormonitoimintaa voimaharjoittelun ja vaihtileikittelyn keinoin. Harjoitus tapahtuu ulkona ja voimaharjoittelussa käytetään apuna mm. kahvakuulaa. Liikkeet ovat koko kehon liikkeitä ja vahvistavat tärkeitä lihasryhmiä. Vauhtileikittely taas on tehokas tapa kohentaa hapenottokykyä ja sulattaa rasvaa. Sitä kutsutaan myös intervalliharjoitteluksi. Idea on siinä, että kuormitus- ja palautumisjaksot vuorottelevat. Harjoituksella pyritään paitsi iloitsemaan yhdessä myös ennaltaehkäisemään esim. 2-tyypin diabetesta.

Katso aikataulu

 

Kurvit kuntoon

Kurvit kuntoon-harjoituksella pyritään tasapainottamaan kehon kaaria. Hyvässä ryhdissä pystyasennossa tulee olla kaaret niskan, ristiselän, polvitaipeiden ja nilkkojen kohdalla. Istumatyössä alaselkä usein pyöristyy ja hartiat painuvat kasaan. Pää työntyy eteen ja näistä seuraa päänsärkyä, selkäkipua, nivuskipua ja muita murheita. Syynä kehon virheasentoon on usein kaulan, lapojenlähentäjien, vatsan ja pakaroiden heikkous. Samalla kun kireyttä on niskassa, rintalihaksissa, alaselässä ja lonkan koukistaja- lihaksissa. Kurvit kuntoon-harjotuksessa vahvistetaan tyypillisesti heikkoja lihaksia ja venytetään kireitä lihaksia tarkoituksena saavuttaa tasapaino eli hyvä ryhti. Kurssilta saa hyvän liikevaraston tauko- ja kotijumppiin. Osassa liikkeistä käytetään välineitä. Harjoitus tapahtuu sisätiloissa ja sen kesto on 1,5h. 

Katso aikataulu

 

Syvävenyttely

Voimanpesän syvävenyttelyn tavoitteena on palauttaa kehoa ja mieltä. Huolellinen hengitys on erottamaton osa syvävenyttelyä. Rentoutumisen kautta kehon omat korjaavat prosessit käynnistyvät. Venyttelyssä käytetään apuna bolstereita (pitkänomaiset tyynyt) ja huopia, jotta venytyksen voisi tehdä mahdollisimman vapaana lihasjännityksistä. Keho antaa periksi jännityksistä vasta säännöllisen ja pitkäkestoisen venyttelyn kautta. Tästä syystä venyttävissä asennoissa ollaan useita minuutteja. Harjoitusmuodosta hyötyy eniten jäykkä ihminen. Yliliikkuvuuteen taipuvaiset hyötyvät enemmän voimasta ja spurtista (vahvistus) sekä kehonhuollosta.

Katso aikataulu

 

Metsäjooga

Metsäjooga on nimensä mukaisesti joogaa metsässä. Metsä suoristuspaikkana lisää harjoituksen positiivisia vaikutuksia. Luonnossa on voimaa: stressihormoni kortisolin eritys vähenee metsässä, verenpaine laskee ja syke rauhoittuu. Aistinelimet saavat levätä. Lintujen äänet ja puiden suhina rauhoittavat. Vihreä väri ja veden virtaus palauttavat. 

Joogaan on liitetty vuosituhansien ajan sanoja ”aistien valjastaminen, rauha ja itseoivallus”. Metsäjoogassa nämä tulevat esiin aistimeditaatiokävelyinä, joissa tarkastellaan ympäristöä yhden aistin kautta kerrallaan. Hengitysharjoituksien kautta päästään rauhoittumaan ja keskittymään. Metsä tarjoaa luontaisia paikkoja myös asana- eli asentoharjoituksiin. Niiden kautta joogi voi oppia tuntemaan kehon voiman ja liikkuvuuden kokien samalla olevansa osa ympäristöä. 1.5h harjoitus tehdään luonnossa eri vuodenaikoina.

Katso aikataulu

 

Vapaaksi jännityksistä

Jokaisella meistä on tilanteita, joissa jännitämme. Kun jännitys on lyhytaikaista, se ei haittaa terveyttä. Pitkäkestoinen jännittäminen ja stressi sen sijaan aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja. Korkea verenpaine, ahdistuneisuus ja kivut ovat monelle päivittäisiä seuralaisia. Rentoutuminen, parasympaattisen hermoston aktivointi, auttaa keskittymään, kirkastaa ajatuksia, vähentää huolestuneisuutta ja lisää hallinnankykyä omaan kehoon ja mieleen. Jännityksistä vapaudutaan hengitysharjoituksin ja lantion alueen jumeja poistaen.

Katso aikataulu

 

Läsnäoloharjoitus

Läsnäoloharjoituksella tarkoitetaan kykyä aistia tarkasti, mitä kehossa tapahtuu. Kaikki mielen tapahtumat, ajatukset, tunteet ja toiminta voidaan palauttaa kehoon. Mitä tapahtuu mielessä, koetaan kehossa. Toisaalta, mitä koetaan kehossa, heijastuu mieleen. Kurssin tarkoituksena on ohjata kuuntelemaan kehon viestejä. Tästä kurssista hyötyy jokainen, joka kokee stressiä tai sen lisäksi kipuja. Pysähtyminen kehon ja olemisen äärelle auttaa huomaamaan, että kivulla on viesti. Viestiä on hyvä oppia kuuntelemaan. Kun opitaan kuuntelemaan viestejä, keho rentoutuu automaattisesti. Se auttaa tekemään muutoksia elämässä.


Katso aikataulu

Voimakurssit ovat Voimanpesän kuukausittain toistuvia kursseja, joissa aiheet vaihtuvat vuodenkierron mukaan. Kestoltaan ne ovat 3 tunnin mittaisia. Menetelmänä käytetään coaching-menetelmää, jonka avulla asiakas pääsee tutustumaan itseensä luennoinnin sijaan. Voimanpesän ideologia on kokonaisvaltainen hyvinvointi, joten teemat sivuavat niin kehon, mielen kuin sosiaalisen hyvinvoinnin alueita.

Hinnasto
59 € / 3h kurssi
Sisältää materiaalit ja tarjoilun.

Katso kurssikalenteri tästä.

Voimanpesästä voit tilata tunnin ystävä piirissä tai työtovereidesi virkistämiseen. Tilaustuntien aiheena voi olla esimerkiksi olla kehonhuolto, kasvisruoka, vahvuudet ja voimavarat, villivihannekset tai sisäilmaoireiden, fibromyalgian tai suoliston itsehoito.

Tutustu tilaustunteihin täältä

Voimanpesän pikku putiikista löydät valikoiman Etelän tilan hunajaa. Voimanpesä tekee yhteistyötä myös Forumin ja Seppälän Life-puotien kanssa.

Mitä luontaistuotteet ovat?

Luontaistuotteet ovat kasvi-, kivi- ja eläinkunnista tai bakteereista saatavia aineita, jotka on tarkoitettu ylläpitämään terveyttä ravinnon täydennyksenä. Luontaistuotteet sisältävät yleensä vitamiineja, kivennäisaineita, rasvahappoja, maitohappobakteereita, kuituja tai lääkekasveista valmistettuja uutteita ja kasveista eristettyjä aineita.

Etelän tilan hunaja

Etelän tilan hunaja on monikukkahunajaa, jonka päälajit ovat voikukka, horsma ja valkoapila, sisältäen kuitenkin kymmeniä, ellei satoja kukkalaatuja. Etelän tilan hunaja on väriltään vaaleaa ja pysyy juoksevana hyvin pitkään, ennen kuin alkaa kiteytyä. Pesät sijaitsevat suhteellisen kaukana valtateistä, joten tilan hunajan raskasmetallipitoisuus on alhainen.

LOMASUUNNITELMIA?

Miltä kuulostaisi täydellinen irtiotto arjesta kotimaassa? Lue lisää Voimanpesän hyvinvointilomista. Loma Kreikassa 25.9.-3.10.2021.

Tutustu

Lukuvuoden 2021-2022 ohjelma

VIIKKOTUNNIT

Syyslukukausi 30.8. - 13.12.2021
Kevätlukukausi 3.1. - 12.5.2022

KEHONHUOLTO

MA 13.45 - 15.15

TO 18.30 - 20.00

 

LIVE STRIIMAUS

VAIHTUVAT TEEMAT

KE 18:30 - 20.00

RENTOUS

VAIHTUVAT TEEMAT

TI 18.00-19.30

VOIMA JA SPURTTI TAI

MUU LIHASKUNTOHARJOITUS

TI 16.00 - 17.30


NUORTEN HARJOITUS


MA 15.30 - 17.00

HINNASTO

Jäsenyys syksyllä 225€
Jäsenyys keväällä 225€
Yksittäinen tunti 30€
Kortti 5 kertaa 75€
Kortti 10 kertaa 150€

Voimakurssit

2021

12.9. KLO 15 -18  Äiti ja tyttäret yhdessä, syksyn makuja ja unelmakartan tekoa
30.10. KLO 11-15  Naisten hyvinvointipäivä - hillitse hiljaista tulehdusta ja panosta aivoterveyteen
12.12. KLO 16-19 Virittäydy Jouluun - läsnäoloharjoitus, aistit avoinna. Miltä Joulu tuoksuu ja tuntuu? 

2022

12.3. KLO 11-15 Naisten Hyvinvointipäivä - kohti kevättä ja valoa ravinnon, rentoutumisen ja luovuuden keinoin

9.6. KLO 17-20 Virtaa villivihanneksista - ohjausta villivihanneksien maailmaan ja aterian valmistaminen yhdessä

 

Ilmoittaudu

Hengähdys-retriitti Etelän tilalla

22.8.2020 klo 10-20

 


Leirin ohjelma:
10.00 -10.15 Tervetuloa, digipaasto alkaa
10.15 - 11.15 Kehonhuolto räsymatoilla
11.15 - 12.00 Kasvimandalan rakentaminen
12.00 -13.00 Lounas, lähiruokaa 
13.00 -15.00 Metsäjoogaa kuusikossa
15.00 -15.45 Välipala kauden marjoista
15.45-16.45  Rentomieli-askartelu
16.45 -17.30 Hengähdys
17.30 -18.30 Päivällinen, satokausiruokaa
18.30 -19.45 Syvävenyttely, elävä musiikki
19.45 -20.00 Kotiin saattaminen


Hinta: 118€
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 14.8.2020. 
Laita s-posti ilmoittautumisestasi. Kerro samalla mahdollisista allergioistasi. Lasku tilaisuudesta tulee s-postiisi. Osallistujat saavat lisäksi kirjeen sähköpostilla viikkoa ennen retriittiä. Jos olet kauempaa, kysele myös majoitusvaihtoehtoja.
Retriitissä ohjaajina
Johanna, Katja ja Kaarina

 

Voimanpesä, Johanna Havas
havasjohanna@gmail.com
050 3777858
https://www.voimanpesa.fi
https://www.etelantila.fi
https://www.revontuli.fi

 

 

 

 

Tilaustunnit

Työtovereille ja ystäville

Voimanpesästä voit tilata tunnin ystäväpiirille tai vaikka työtovereidesi virkistämiseen. Suosituimpia tilaustunteja ovat:

  • vahvuudet ja voimavarat
  • liikuntaryhmät
  • rentousryhmät
  • kasvisruokakurssi
  • ravitsemuksen peruspilarit
  • stressin selätys ja ennaltaehkäisy.

Tilaustuntien kesto on räätälöitävissä yksittäisistä tunneista laajempiin kokonaisuuksiin. Joskus virtuaalinen osallistuminen on käytännöllisintä. Tunnin sisällön voitte valita Voimanpesän liikunta- ja rentoutumistarjonnasta sekä Voimakursseista. Jätä viesti, niin suunnitellaan teille sopiva ja inspiroiva kokonaisuus.

Miksi olisi hyvä rentoutua säännöllisesti?

Rentoutuminen on stressin vastavoima. Kun olemme stressaantuneita hermosto on ylivireystilassa. Oireena tästä saattaa olla unettomuus ja keskittymisvaikeudet. Voimanpesän virtuaalisissa rentoutumisharjoituksissa tarjotaan eri tapoja löytää tila, jossa keho ja mieli rauhoittuvat. Kaikille kolmelle harjoitusmuodolle on yhteistä keskittyminen hengitykseen. Pitkät uloshengitykset rauhoittavat. Ne ohjaavat meditatiiviseen tilaan. Toinen tapa rauhoittaa on tehdä kieriviä harjoituksia. Ne poistavat stressiä ja asiakkaat pitävät niistä kovasti. Moni kokee, että niiden kautta rentous tulee kuin itsestään.

Harjoitukset ovat aina erilaisia, mutta yhteistä niille on pysähtyminen itsensä äärelle. Niiden tarkoitus on lempeästi ohjata läsnäoloon. Yhteistä näille harjoituksille on myös se, että ne sopivat kaikille. Miehet, naiset, nuoret ja iäkkäät voivat osallistua näille tunneille. Moni joka sairastaa pitkäaikaissairautta on saanut apua oireisiin näistä harjoituksista.

Kun rentoudutaan säännöllisesti, ei pääse syntymään kroonista stressitilaa. stressi on yhteydessä 95% sairauksista.

nainen kukkakedossa

"Ensimmäistä kertaa tein ulkona: auringossa ja linnunlaulussa. Siksipä haluan tilata kesäkehonhuollon. Kiitos kehon ja mielen rentoutuksesta vuosien ajan."

Maiju

"Olipa monipuolinen ohjelma. Erityisesti pidin takareisi- ja jalkapohjavenytyksistä. Tärinätuokiot tekivät tietenkin hyvää."

Arska

Asenne ratkaisee.
Kiitollisuuskin on valinta, jota voi harjoitella.