Voimanpesän Hyvinvointilomat

Hyvinvointiloma Keski-Suomessa ruska-aikaan 18.-20.9.2020

Tule rentoutumaan Keski-Suomeen Voimanpesän kotimaisemiin Hankasalmelle!

Syyskuinen hyvinvointiloma valmistaa sinua kohtaamaan pimenevän vuodenajan. Rauhallinen liikunta ja lähiruoka lataavat akkusi. Sinulle jää aikaa pohtia, mitä arvostat elämässäsi.

 Voimanpesä järjestää kokonaishyvinvointia tukevan viikonloppuloman Keski-Suomessa. Syyskuun puolivälin hyvinvointiloma tarjoaa mahdollisuuden tutustua Voimanpesän kotipitäjään. Keskisuomalaiset mäki- ja järvimaisemat ovat kauneimmillaan ruska-aikaan. Puolukat ja suppilovahverot odottavat noutajiaan. 

Matkanjohtajina toimivat Johanna ja Eino Havas, jotka ovat asuneet Hankasalmella 30 vuotta. Paikallistuntemusta on kertynyt liikunnanopettajana ja suunnistusvalmentajana työskenneltäessä. Yhteiset marja- ja sieniretket ovat tutustuttaneet pariskunnan hankasalmelaiseen luontoon vuosien saatossa. Viime vuosina Voimanpesän rakentamisen aikana Metsäjooga on vallannut Johannan sydämen. Näissä maisemissa on myös oivat mahdollisuudet taukoliikuntoihin Metsäjoogaten.

Voimanpesän hyvinvointiloman ohjelma ja palvelut

 • Retkiohjelman suunnittelu ja toteutus
 • Kaksi opasta hyvinvointiviikonlopun ajan
 • Kaksi puolipäiväretkeä luontoon
 • Yksi kokopäiväretki luontoon
 • Kaksi kehonhuoltoa vaelluspäivien iltoina
 • Henkiseen hyvinvointiin johdattelu: ajatusten herättäminen, aistimeditaatiot, metsäjooga
 • Hankasalmen esittely, mahdollisuus vierailla läheisissä, elämyksellisissä kohteissa

Paikalliset yrittäjät tarjoavat

 • Majoitus, kaksi yötä
 • Ruokailut
 • Kuljetus kokopäiväretkelle

LOMAINFO

Loman ajankohta: 18.-20.9.2020

Paikka: Hankasalmi, Keski-Suomi

Majoitus:

www.ranta-keurula.fi

Ravitsemus:

www.mierontie.fi
www.etelantila.fi

Kuljetus:

www.tmkoponen.com


Retkipäivät käynnistyvät Ranta-Keurulan pihasta.

Hyvinvointiloma auttaa irti hektisestä arjesta 

Keski-Suomessa vietetty hyvinvointiloma yhdistää luontosamoilun, kehonhuollon ja paikallisen ravinnon. Tämä loma on suunniteltu kaikille, jotka nauttivat luonnon monimuotoisuudesta, kehonhuollosta tuvan lattialla ja saunomisesta illan hämärässä. Tämä loma on oikea valinta heille, jotka haluavat välttää lomalentoja. Hankasalmelle pääsee myös junalla.

Hyvinvointilomalla ruokaillaan yhdessä. Aamupalat nautitaan Ranta-Keurulassa, eväät käärimme esiin sammalmättäillä. Päivällisaikaan kokoonnumme taas yhteen ja ruokailemme Kreikan hyvinvointilomilta tutuksi tulleella tavalla, jakaen ruoan ja maistellen erikoisuuksia, jotka isäntämme meille tarjoavat. 

Voimanpesän hyvinvointilomalla ei ole kiirettä. Luonnossa kuljetaan aistit avoinna. Meillä on aikaa pysähtyä ja antaa metsän hoitaa meitä. Imemme luonnosta itseemme voimaa ja annamme äänien, tuoksujen ja makujen ladata akkumme.

Ranta-Keurulassa  ja  Etelän tilalla eletään aitoa elämää

Hyvinvointiloman majapaikaksi on valikoitunut Kärkkäälän kylällä sijaitseva Ranta-Keurula. Ranta-Keurula on matkailumaatila, joka tarjoaa lempeää ja rauhallista majoitusta. Matkailumaatilalla yövytään 2 hengen huoneissa. Jokaisen huoneen yhteydessä on oma wc ja suihku. 

Järvi-Suomessa,  Rautalammin vesireitin varrella, Konneveden Koskien ja Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva Ranta-Keurula luo hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja seikkailuun. 

Ranta-Keurula tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös palautumiseen. Sauvusaunan leppeät löylyt, puhdas ja raikas Kynsivesi sekä maatilan avara sijainti hellivät retkeilijää. Ravintorikkaat aamupalat takaavat jaksamisen vaellusretkillä. Yhteistyö Konnevetisen yrittäjän kanssa mahdollistaa hyvinvointilomalaisille kulinaristisen nautinnon. Mierontien eväillä jaksaa vaeltaa ja saa syvän unen.

Etelän tila sijaitsee Kovalanmäessä, Hankasalmella. Maisema sieltä avautuu Kuuhankavedelle. Vaelluksella voit aistia  historian. Kovalanmäki on vanha mäkiasutusalue. Se on museoviraston valvonnassa. Häkkisen suku on harjoittanut tilalla maanviljelystä ainakin 1700-luvun alkupuolelta asti. 

Etelän tila tarjoaa matkailu-, ateria- ja juhlapalveluita. Tilalla harjoitetaan mehiläistarhausta ja hunajan jatkojalostusta. Vaelluksen jälkeen pääsemme nauttimaan Etelän tilan lähiruokaa.Tilalta voit myös ostaa hunajaa, joka on aitoa ja puhdasta luonnon antibioottia.

NÄIN ILMOITTAUDUT

Tiedustele hyvinvointilomasta Johanna Havakselta puhelimitse:
+358 50 3777858
tai s-postilla:
havasjohanna@gmail.com
tai alta löytyvällä lomakkeella

Varaa matka s-postiviestillä

Maksa 100€ varausmaksu, joka tulee s-postiisi 

Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.8.2020

Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-allergiasi

HINTA

 • Ohjelman osuus, Voimanpesä 270€, josta varausmaksua 100€ viimeistään 31.8.2020
 • Majoitus ja aamupalat sekä savusauna *2, Ranta-Keurula 137€
 • Ruokailut Mierontieja ja Eteläntila 165€
 • Yhteiskuljetus tmkoponen 25€

Siirry lomakkeeseen

Lomaohjelma

Perjantai

Kokoonnumme Ranta-Keurulaan klo 12. Majoitumme ja nautimme keittolounaan tuvassa. Ruoan laskehdittua lähdemme tutustumaan lähimaastoihin. Vaellamme Kynsiveden rantaa aistien äänet, tuoksut ja maut. Voimme tuntea luonnon ympärillämme. Kauneus hoitaa meitä kokonaisvaltaisesti. Erilaiset maastotyypit antavat meille kokonaiskuvan keskisuomalaisesta luonnosta.

Vaelluksen jälkeen hoidamme itseämme Ranta-Keurulan savusaunan lempeissä löylyissä. Päivällinen nautitaan yhdessä jakaen ruoka, aistit avoinna. Illalla pujahdamme vilttejen alle tuvan lattialle kehonhuoltoon kynttilöiden valaistessa rentoutumistamme. Kiitollisina kipuamme omiin kammareihin, hyvää yötä.

Lauantai

Kokoonnumme aamupalalle klo 8. Syömme rauhassa Mirjan puuron ja karjalanpiirakat. Otamme mukaan eväät ja valmistaudumme kokopäiväretkelle yksityiselle luonnonsuojelualueelle. Hiljennymme puuvanhusten kainaloon, kuulemme  ja näemme asioita, jota emme yleensä havainnoi. Olemme paikassa, josta ei haluaisi poistua. Annamme luonnon hoitaa meitä. Jaksaaksemme koko päivän nautimme eväät ja maistelemme luonnon tarjontaa. Retken jälkeen koemme savusaunan lempeät löylyt ja pulahdamme ehkä Kynsiveteen, joka taikoo pois päivän väsymyksen raajoista. Nautimme päivällisen yhteisöllisesti ja hieman levättyämme kellimme tuvan lattialla kehonhuollossa. Öitä!

Sunnuntai

Aamupala nautitaan taas tuvassa  klo 8. Pakkaamme kassit ja lähdemme henkilöautoilla Etelän tilalle Kovalanmäkeen. Valmistaudumme päiväretkeen. Samoilemme kuusikossa ja pysähdymme viruttamaan jäseniä puunrunkoa vasten. Annamme rauhan virrata kehoon ja mieleen. Kipuamme korkealle nähdäksemme Kuuhankaveden. Tämä on Voimanpesän kotijärvi. Nautimme vanhasta kulttuurimaisemasta, kiviaitoineen. Retken jälkeen vaihdamme vaatteet ja asetumme Etelän tilan Ari Häkkisen valmistaman ruoan ääreen Vanhaan Tupaan. Makumatka voi alkaa. Kotiin viemisiksi voimme lunastaa Etelän tilan hunajaa.

SYKSYN MAKUJA MIERONTIESTÄ

Lounas

Vihersalaatti
Lämminsavu -kirjolohisalaatti
Porkkana-inkiväärikeitto
Sämpylät, mallasleipä, voi, tuorejuustolevite
Vesi
Mustikkakukko, kahvi/tee

Illallinen

Syyssalaatti sisältäen mm. Auraa, saksanpähkinää ja päärynää
Pikkelöidyt metsäsienet
Savuporotartaria ja mallasleipää

**********

Valkoviinissä haudutettua kuhaa
Annanperunat
Kauden juurekset

**********

Talon leivät, voi
Kotikalja, vesi

**********

Kuohkea puolukkavispipuuro
Kahvi, tee