Voimanpesän Hyvinvointilomat

Hyvinvointiloma Kreikassa Lefkaksen saarella toukokuussa 15.5.-22.5.2023

Tule mukaan nauttimaan kauniista alkukesästä Lefkaksella, voimaantumaan hyvästä ruoasta ja liikkumaan rauhalliseen tahtiin. Tule pohtimaan, mikä on sinulle tärkeää elämässä.

Voimanpesä järjestää kokonaishyvinvointia tukevan loman Joonianmerellä sijaitsevalla Lefkaksen saarella. Toukokuun alun loma tarjoaa mahdollisuuden tutustua vehreään saareen, jossa kevät on vielä läsnä ja kukat kukkivat. Toukokuu on aikaa, jolloin lomalainen nauttii liikkumisesta. Aamut ovat raikkaita, päivällä saattaa sataakin ja illalla pukeudutaan villatakkiin. Toki aurinko myös paistaa ja rusketustakin saadaan. Lefkas on tuolloin luonnonkukkien paratiisi.

Matkanjohtajina toimivat Johanna ja Eino Havas, jotka ovat viettäneet lomiaan Lefkaksella jo kymmenen vuoden ajan. Paikallistuntemuksensa ansiosta he johdattavat retkeläiset kokemaan Lefkaksen todellisia helmiä. Ryhmän johtamisesta Havaksilla on pitkä kokemus opettajana ja suunnistusvalmentajana toimiessaan. Life Coach-tutkinto on hyvänä lisänä henkiseen hyvinvointiin ohjattaessa.

LOMAINFO

Matkan ajankohta 15.5.-22.5.2023

Varaa matkasi vaikka samantien. 

Paikka: Kreikka, Lefkas
Hotelli: Porto Galini ****
www.portogalini.gr
Hotelli tripadvisorissa

Voimanpesän ohjelma ja palvelu sisältää
Tapaaminen ja ohjaus ennen lomaa ja loman aikana, kaksi opasta hyvinvointimatkan ajan, kaksi kokopäiväretkeä vuoristoon vaeltamaan, kaksi pyöräilypäivää rauhallisissa maastoissa, vaelluspäivä hotellin lähimaastossa keräten yrttejä, kehonhuollot vaellus- ja pyöräilypäivien päätteeksi, pysähtymiset vaelluksen lomassa (ajatusten herättäminen, metsäjooga, aistimeditaatio), luonnontuntemus ja kulttuuritietämys, Ohjaus vapaapäivän viettoon mielenkiintoisiin kohteisiin, Ruokailut päivittäin: kreikkalaiseen ruokailuperinteeseen ohjaaminen, kuljetukset saarilla: pikkubussi, lautat ja pyörät. Loman jälkeen voit osallistua Voimanpesän virtuaaliseen kehonhuoltokurssiin viiden viikon ajan.

Asiakas varaa matkatoimiston kautta

Lennot, majoitus 2h huoneissa (yhden hengen huone lisämaksusta) lentokenttäkuljetukset, hotellivero, aamiaiset. Kevään hyvinvointilomalle on vielä yksi huone jäljellä.

 

Hyvinvointiloma auttaa irti liian hektisestä arjesta.

Loma yhdistää monipuolisen liikunnan (vaellus, kehonhuolto, pyöräily sekä hotellin tarjoamat liikuntamahdollisuudet),välimerellisen ravinnon ja henkisen hyvinvoinnin. Tämä matka on suunnattu heille, jotka nauttivat kauniista maisemista, pyöräilystä pienillä kyläteillä ja kehonhuollosta rannalla sekä joogapaviljongissa. Yhteinen lounas paikallisissa tavernoissa päättää päivän liikuntaosuuden. Nautimme ravitsemuksellisesti täyteläisiä aterioita. Myös omaa aikaa jää ja päivällinen hoidetaankin pääsääntöisesti itsenäisesti. Viimeistä iltaa juhlistetaan yhteisellä päivällisellä.

Hyvinvointiloman tarkoitus on auttaa irti joskus liian hektisestä arjesta. Lomalla pyritään kiireettömyyteen ja hetkessäolemiseen. Tähän ohjaa maiseman vaihdos, paikallisen luonnon ihmettely ja haluttaessa valokuvaus. Vaeltaen ja pyörän selästä tuntee tuoksut ja näkee paremmin sisiliskot, hyönteiset ja muut luonnon ihmeet. Välimeren ilmasto hellii kehoa. Suolainen meri-ilma hoitaa ihoa ja hengityselimiä.

Kreikkalaiset elävät vielä hyvin luonnonläheistä elämää.

Paikallinen ruoka on lähiruokaa. Kreikkalaiset arvostavat luonnon tarjoamia villivihanneksia ja yrttejä. He tekevät kosmetiikkaa oman maaperänsä tuotteista. Kotiin viemisinä parhaita tuliaisia ovat Lefkaksen hunaja ja paikallinen oliiviöljy. Oliiviöljypohjaiset shampoot ja hoitoaineet hellivät hiuksia.

Usein lomalta paluu tuntuu raskaalta. Hyvinvointimatkamme tarkoitus on antaa eväitä selvitä kotona odottavista asioista keveämmin. Viikon aikana pysähdytään pohtimaan omaa elämää. Asenne, näkökulman vaihtokyky ja kiitollisuus siitä, mitä minulla on ovat keinoja vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin. Kun arki sakkaa, voi aina palata Lefkaksen muistoihin ja ottaa keinot käyttöön.

NÄIN ILMOITTAUDUT

Tiedustele Voimanpesän hyvinvointilomasta Johanna Havakselta puhelimitse +358 50 3777 858 tai s-postilla havasjohanna@gmail.com tai kotisivujen lomakkeella.

Varaa lennot ja majoitus sekä aamupala ja lentokenttäkuljetus matkatoimiston kautta. Meille sopivan aikataulun tarjoaa 15.5.2022 Apollomatkat. Apollomatkojen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa on 685€. Yhden hengen huone maksaa 920€. Vielä yksi huone jäljellä kevään lomalle.

Varaa matkasi ryhmat@apollomatkat.fi. Ilmoittaudu Voimanpesän  hyvinvointilomalle. Kerro ilmoittautuessasi nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Varausmaksu matkatoimistolle on 200€. Se maksetaan varauksen jälkeen.

Maksa matkatoimistolle loppuosa matkan hinnasta 45vrk ennen matkalle lähtöä.

Voimanpesä tarjoaa ohjelman ja palvelun matkalle. Sen hinta on 990€. Löydät kotisivuilta kuvauksen siitä, mitä ohjelma ja palvelut pitävät sisällään. Voimanpesän osuus maksetaan 45 vrk ennen matkaa.

 

 

 

 

Siirry lomakkeeseen

Lomaohjelma

Maanantaina 

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan kentälle klo 5.00. Lento lähtee klo 7.05.
Saapuminen Prevetzan kentälle klo 10.30. Matka kentältä Porto Galiniin linja-autolla. Majoittuminen viiden tähden hotelliin. Tutustuminen yhdessä hotellin ympäristöön ja nautitaan lounas läheisessä tavernassa. Siestan jälkeen rauhoitutaan ja poistetaan matkaväsymystä kehonhuollolla joogapaviljongissa. Illansuussa mahdollisuus varata lepopäiväksi hoitoja Spasta. Päivällinen omatoimisesti hotellissa, lähitavernoissa tai Nidrissä.

Tiistaina 

Aamupalan nauttiminen rauhassa. Klo 9.30 pikkubussi noutaa ryhmän hotellilta ja käymme täydentämässä vesivarastot ja ostamassa vaelluseväitä. Jatkamme matkaa luostarille (Kokkini Eklusia). Tutkimme läheistä luontopolkua ja jatkamme Karyaan. Vaellamme siellä perinnemaisemassa luostarille tai havupuumetsän läpi huikeisiin maisemiin. Karyassa on mahdollisuus tehdä pieniä perinnekäsityöostoksia (pitsiä ja oliivipuuesineitä). Eglouviin ajamme maisematietä, joka syöpyy mieliin. Piiskahernepensaat ja valeriaana reunustavat ajoreittiä. Myöhäinen lounas syödään Eglouvissa. Mahdollisuus nauttia paikallista voimaruokaa,  linssikeittoa. Lounaan jälkeen vierailemme vielä Profitis Iliaksella, josta voimme hyvällä säällä nähdä koko saaren. Hotellille palattua yhteinen venyttely tarjolla. Päivällinen itsenäisesti hotellilla tai lähitavernoissa.  

Keskiviikkona 

Aamupala. Klo 9.30 lähtö vaellusreitille pikkubussin kyydissä. Vaellamme Melissa Gorgeen maastossa, joen uomassa. Näemme valtavia Idänplataaneja, vaahteran sukuisia puita. Tässä maastossa voimme tavata mm. luonnonvaraisen sellerin. Vaelluksen jälkeen ajamme Fryasin kylään, jossa nautimme virvokkeita. Kiipeämme Pinakochrin kylään, joka on viehättävä kapeine kujineen. Tutustumme kylään jalkaisin ja näemme useita kirkkoja kirkkopolkuineen. Lounas nautitaan Marian tavernassa Kolyvatassa. Hotellille palattua mahdoliisuus  lihashuoltoon. Päivällinen itsenäisesti. Hyvinvointimatkan päiväohjelmaan voi tulla muutoksia, jotka johtuvat esimerkiksi säästä tai turvallisuudesta.

Torstaina 

Runsas aamupala noutopöydästä. Kokoontuminen klo 09.10 hotellin yläaulaan. Linja-autolla Nidriin 09.20. Polkupyörävuokraamossa pyörien säätö ja eväiden täydentäminen läheisestä Supermarketista. Pyöräily sitruunalehtojen läpi Nidrin putouksille kahdessa ryhmässä. Putouksille vaellettuamme on mahdollisuus nauttia herkullisia smotheja ym. Plataani-kahvilassa. Paluumatkalla pysähdymme erinomaisesta ruoastaan tunnettuun Kalypso-ravintolaan lounaalle. Jos joku haluaa pitää polkupyörän vapaapäivän ajan se on mahdollista. Pyörillä, kävellen tai linja-autolla hotellille. Venyttely ja uintimahdollisuus. Päivällinen itsenäisesti.

Perjantaina 

Vapaapäivä hotellilla tai itsenäisesti saareen tutustuen. Mahdollisuus hyödyntää rantalomakohteen palveluita: uinti, melonta, suppaus, tennis. Hotellin ympäristöstö tarjoaa mahdollisuuden myös porrasharjoitteluun. Spa tarjoaa hyvät mahdollisuudet palautumiseen ja kauneudenhoitoon. Varaukset kannattaa tehdä ajoissa. Mahdollisuus myös tutustua saaren länsirannan upeisiin uimarantoihin ja rannattoman meren maisemiin. Avustamme tarvittaessa auton ja kuljettajan vuokraamisessa.

Lauantaina 

Aamutoimet varhain. 6.30 pyöräily Nidriin. Kello 7.00 lautalla Meganisiin. Aamupala Spartochorin uskomattomissa maisemissa.Tutustuminen saareen pyöräillen. Kaksi eri reittivaihtoehtoa tarjolla. Mahdollisuus uida poukamissa, joissa ei ole muita ihmisiä ja kerätä muistoksi kiviä ja simpukoita. Ostosaikaa Vathissa, idyllisessä satamakaupungissa. Klo 12.50 lähtee lautta takaisin ja lounas nautitaan Nidrissä. Rauhallinen illansuu hotellilla ja ruokailu. 

Sunnuntaina 

Mahdollisuus aamu-uintiin meressä. Rauhallinen aamiainen runsaasta pöydästä. Kokoontuminen hotellin aulaan klo 10. Vaelluseväät mukana kävelemme huikean oliivilehdon läpi ylös Skaroin rinnettä. Saavutamme ylärinteessä tien, jota reunustavat valtavat timjamikasvustot. Matka jatkuu luontopolkua pitkin Nikiaanan kylään. Onnekkaina näemme luonnonvaraisia orkideoja. Nikianassa, aivan meren rannassa nautimme lounaan, joka täyttää kaikki odotukset ja tarjoaa välimerellisen ravinnon terveysvaikutukset. Kävelemme tai otamme bussin hotellille, jossa pakkailemme ja valmistaudumme viimeisen lomaillan päivälliselle Kerimidaki-tavernassa hotellin naapurissa.

Maanantaina 

Aamupala klo 7.30. Linja-auto poimii meidät klo 8.35. Viimeiset tuliaiset ehtii hankkia lentokentältä. Lento Suomeen klo 11.25 Prevezasta. Helsingissä perillä ollaan klo 14.45. Haaveilu uudesta matkasta Lefkakselle voi alkaa!