Voimanpesän Hyvinvointilomat

Hyvinvointiloma Kreikassa Lefkaksen saarella 18.9.–25.9.2023

Tule mukaan nauttimaan kauniista syyskesästä Lefkaksella. Vietä huoleton hyvinvointiloma kokeneiden ohjaajien ryhmässä. Nauti lomasta, jossa sinua on ajateltu ja kaikki on valmiina. Tule kokemaan ohjelma, joka on uudistunut syksyllä 2022.

Voimanpesä järjestää kokonaishyvinvointia tukevan loman Joonianmerellä sijaitsevalla Lefkaksen saarella. Syyskuun lopun matka tarjoaa mahdollisuuden tutustua saareen, jossa ruska kertoo viileistä öistä, mutta päivät ja lämmin meri hellivät vielä matkailijaa. Syyskuu on aikaa, jolloin liikuntalomalainen nauttii matkastaan. Aamut ovat raikkaita, päivällä saattaa sataakin ja illalla pukeudutaan villatakkiin. Toki aurinko myös paistaa ja rusketustakin saadaan.

Näillä lomilla voimaannutaan hyvästä ruoasta ja liikutaan rauhalliseen tahtiin. Matkanjohtajina toimivat Johanna ja Eino Havas, jotka ovat viettäneet lomiaan Lefkaksella lähes kymmenen vuoden ajan. Paikallistuntemuksensa ansiosta he johdattavat retkeläiset kokemaan Lefkaksen todellisia helmiä. Ryhmän johtamisesta Havaksilla on pitkä kokemus opettajana ja suunnistusvalmentajana toimiessaan. Life Coach-tutkinto on hyvänä lisänä henkiseen hyvinvointiin ohjattaessa. Matka mahdollistaa pohdinnan, mikä on minulle tärkeää elämässä.


Voimanpesän hyvinvointiloman ohjelma ja palvelut

 • Tapaaminen ja ohjaus ennen lomaa ja loman aikana 
 • Kaksi opasta hyvinvointimatkan ajan
 • Neljä kokopäiväretkeä vuoristoon vaeltamaan
 • Kaksi hyvinvointipäivää hotellilla
 • Monipuoliset kehonhuollot vaellus- ja hyvinvointipäivien päätteeksi
 • Pysähtymiset vaelluksen lomassa: ajatusten herättäminen, aistimeditaatiot, metsäjooga
 • Luonnontuntemus ja kulttuuritietämys
 • Ohjaus vapaapäivän viettoon mielenkiintoisiin kohteisiin
 • Ruokailut kuutena päivänä: kreikkalaisia perinneherkkuja lounaaksi tai päivälliseksi
 • Kuljetukset saarella: pikkubussi, linja-auto ja taxi
 • Hyvinvoinnin ylläpito kotona Voimanpesän virtuaalisen kurssin avulla

Loman ohjelma ja kaikki siihen liittyvä palvelu maksaa 990€.

LOMAINFO

Paikka: Kreikka, Lefkas
Hotelli: Porto Galini ****
www.portogalini.gr
Hotelli tripadvisorissa

Voimanpesä tarjoaa hyvinvointiloman ohjelman ja palvelut. Apollomatkat on tehnyt meille ryhmätarjouksen.

Lue tarkat varausohjeet kohdasta Näin ilmoittaudut.

Apollomatkat: ryhmat@apollomatkat.fi

Suosittelemme lentoa maanantaina 18.9. klo 6.55. Loman ohjelma alkaa maanantaina.

Retkipäivät käynnistyvät Porto Galini -hotellin aulasta.

Hyvinvointiloma auttaa irti liian hektisestä arjesta.

Loma yhdistää monipuolisen liikunnan (vaellus, monipuolinen kehonhuolto sekä hotellin tarjoamat liikuntamahdollisuudet),välimerellisen ravinnon ja henkisen hyvinvoinnin. Tämä matka on suunnattu heille, jotka nauttivat kauniista maisemista, vieraasta kulttuurista, kehonhuollosta rannalla sekä joogapaviljongissa. Yhteinen lounas paikallisissa tavernoissa päättää päivän liikuntaosuuden. Nautimme ravitsemuksellisesti täyteläisiä aterioita. Myös omaa aikaa jää ja päivällinen tai iltapala hoidetaankin pääsääntöisesti itsenäisesti. Viimeistä iltaa juhlistetaan yhteisellä päivällisellä.

Hyvinvointiloman tarkoitus on auttaa irti joskus liian hektisestä arjesta. Lomalla pyritään kiireettömyyteen ja hetkessäolemiseen. Tähän ohjaa maiseman vaihdos, paikallisen luonnon ihmettely ja haluttaessa valokuvaus. Vaeltaen tuntee tuoksut ja näkee paremmin sisiliskot, hyönteiset ja muut luonnon ihmeet. Välimeren ilmasto hellii kehoa, on helppo hengittää suolaista ilmaa.

Kreikkalaiset elävät vielä hyvin luonnonläheistä elämää.

Paikallinen ruoka on lähiruokaa. Kreikkalaiset arvostavat luonnon tarjoamia villivihanneksia ja yrttejä. He tekevät kosmetiikkaa oman maaperänsä tuotteista. Kotiin viemisinä parhaita tuliaisia ovat Lefkaksen hunaja ja paikallinen oliiviöljy. Oliiviöljypohjaiset shampoot ja hoitoaineet hellivät hiuksia.

Usein lomalta paluu tuntuu raskaalta. Hyvinvointilomamme tarkoitus on antaa eväitä selvitä kotona odottavista asioista keveämmin. Viikon aikana pysähdytään pohtimaan omaa elämää. Asenne, näkökulman vaihtokyky ja kiitollisuus siitä, mitä minulla on ovat keinoja vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin. Kun arki sakkaa, voi aina palata Lefkaksen muistoihin ja ottaa keinot käyttöön. Voimanpesä tukee sinua myös matkan jälkeen. Voit valita rentouskurssin, josta eniten pidit ja tulla mukaan virtuaaliseen ohjaukseen loman jälkeen.

NÄIN ILMOITTAUDUT

* Tiedustele hyvinvointilomasta Johanna Havakselta puhelimitse +358 50 377 7858, s-postilla havasjohanna(a)gmail.com tai alta löytyvällä lomakkeella.

* Varaa matkasi ja majoitus sekä aamupala ja lentokenttäkuljetus valitsemasi matkatoimiston kautta: syksyn hyvinvointilomalle on viimeinen ilmoittautuminen ilmoitetuilla hinnoilla  9.6.2023 

Apollomatkat: ryhmat@apollomatkat.fi  Apollomatkojen hinta 2hh 685€/henkilö ja yhden hengen huoneessa 920€. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro lähteväsi Voimanpesän hyvinvointilomalle. Kerro myös nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

* Voimanpesän hyvinvointiloma alkaa maanantaina 18.9. Suosittelen lentoa, joka lähtee Helsingista klo 6.55.

* Maksa varausmaksu 200€ viikon kuluessa ilmoittautumispäivän jälkeen.

* Maksa loppuosa lennoista, majoituksesta, aamupalasta ja lentokenttäkuljetuksesta valitsemallesi matkatoimistolle. Lasku on päivätty 45 vrk ennen matkalle lähtöä.

* Maksa myös Voimanpesän lasku viimeistään 45 vrk ennen matkaa.

Siirry lomakkeeseen

Lomaohjelma

Maanantaina 

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan kentälle klo 5.00. Lento lähtee klo 6.55. Saapuminen Prevetzan kentälle klo 10.20. Matka kentältä Porto Galiniin tehdään linja-autolla. Majoittuminen viiden tähden hotelliin. Tutustuminen yhdessä hotellin ympäristöön ja välimerellinen lounas läheisessä tavernassa. Siestan jälkeen rauhoitutaan ja poistetaan matkaväsymystä kehonhuollolla joogapaviljongissa. Illansuussa mahdollisuus varata lepopäiviksi hoitoja Spasta. Päivällinen omatoimisesti hotellissa, lähitavernoissa tai Nidrissä.

Tiistaina

Aamupalan nauttiminen rauhassa. Lähdemme vaellukselle linja-autolla, mikä on kokemus sinänsä. Matkustamme saaren pohjoisosaan, jossa vaellamme historiallisilla seuduilla. Vanhat oliivilehdot ovat huikean kauniita. Saatamme saada saattajan retkellemme. Tie vie meidät kirkolle ja hiljalleen laskeudumme Kariotes-kylään, josta voimme ostaa tarvittaessa virvokkeita. Jatkamme syömään linja-autolla. Runsaan lounaan jälkeen siirrymme hotellille ja jokaisella on siellä omaa aikaa uida ja levätä. Illalla kokoonnumme taas kehonhuoltoon joogapaviljonkiin. Päivällistä tai pientä iltapalaa jokainen nauttii omatoimisesti.

Keskiviikkona

Aamupalan nauttiminen rauhassa. Klo 9.30 pikkubussi noutaa ryhmän hotellilta. Jatkamme matkaa eteläosaan saarta. Maisematietä pitkin ajamme nunnaluostariin, jossa voimme tehdä myös pieniä ostoksia. Opimme saaren historiasta ja pääsemme kokemaan länsirannan näköalat. Rannaton meri lumoaa jokaisen siellä käyvän. Alkuperäinen lounas paikallisessa tavernassa päättyy jälkiruokaan, jota ei voi unohtaa. Lopuksi kurkistamme kuuluisaa uimarantaa, joka on elämys sekin. Ajelemme samaa reittiä hotellille ja siellä tärisemme päivän jännityksen kehostamme Vapaaksi jännityksistä-menetelmällä. Rentoutumisen jälkeen on omaa aikaa. Jos nälkä yllättää, voi vierailla hotellin tai lähiseudun tavernoissa. 

Torstaina 

Tämä hyvinvointipäivä hotellilla suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa. Auringonnousu Porto Galini-hotellin rannassa on upea. Aamulla on mukava ottaa aurinko vastaan yhdessä hiljentyen seuraamaan sen voimaa ja valoa. Aamiainen maistuu vielä paremmalta, kun on herännyt kunnolla ja tehnyt aamuvenytykset -saanut energiat virtaamaan. Päivällä on ehkä mukava käyttää hotellin palveluja rannassa: uinti meressä tai altailla, suppaus tai melonta meren lahdella ovat majoittumiseen kuuluvia palveluja. Voimme myös kokoontua tenniskentälle tai porrasharjoitukseen. Hyvinvointiin kuuluu myös joutenolo. Päivä aurinkovarjon alla ja uiden on hyvää palautumista edellisen päivän kävelystä. Illalla on taas yhteinen hetki joogastudiolla. Hiljennymme hengitysharjoituksiin ja teemme pitkiä venytyksiä yinjoogan keinoin.

Perjantaina 

Runsas aamupala noutopöydästä. Kokoontuminen hotellin yläaulaan. Linja-autolla Poroksen kylään. Liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla paikallisten kanssa tuo retkeen oman viehätyksensä. Myös itse kylässä kohtaamme alkuperäisyyttä. Vaellamme reitin, jonka varrella kohtaamme onnekkaina aasin, hevosia, vuohia tai lampaita. Tämä alue on vanhaa Lefkasta. Vaellusreittimme varrella on arkeologisia löytöjä 6000 vuoden takaa. Pääsemme kurkistamaan myös Meganisin saarta niemen kärjestä. Täällä on hyvä istahtaa hetki ja antaa maiseman vaikuttaa. Palaamme Poroksen kylään ja pääsemme kiertelemään kyläläisten ”takapihoille”. Syksyiset kukat kukkivat ja hedelmät kypsyvät heidän pienissä, mutta idyllisissä puutarhoissaan. Välipalaa nautimme paikallisessa tavernassa. Paluumatka tehdään linja-autolla Nidriin syömään. Illan suussa käsittelemme faskioita joogapaviljongissa. Iltapalaa nautitaan omien tarpeiden mukaan.

Lauantaina 

Aamupala nautitaan varhain ja siirrytään vaelluspaikalle  Kolivatan kylään. Lämpimänäkin päivänä vaellus on mahdollista varjoisilla poluilla. Kasvusto Skaroin rinteillä on salaperäistä. Näemme kaksi luostaria, joista toinen on saaren vanhin. Saamme seuraksemme 250 vuotta suojeltuja tammia. Niiden rosoista kylkeä vasten on hyvä käpertyä ja niitä on turvallista halata. Seuranamme määkivät lampaat ja vuohet. Kiipeämme ylemmäs kohti vuoren huippua ja kohtaamme monoliittejä, jotka ovat kuin vartiossa vuoren rinteellä. Perille päästyämme maisemat palkitsevat meidät. Näemme mantereelle asti ja välissä köllöttävät Joonianmeren saaret. Palailemme toista reittiä Kolivataan, jossa meitä odottaa Maria perinneruokien kanssa. Illan rentoutumistuokio on tarpeen tämän ikimuistoisen päivän päätteeksi. Iltapala ja uni palauttavat retkeläisen elimistön seuraavan päivään.

Sunnuntaina 

Sunnuntaiaamuna on mukava rauhoittua meditoimaan meren rannalle. Aamu-uinti meressä herättää kehon ja mielen. Pitkistä unista nauttiva ehtii vetäistä palauttavat unet tänä aamuna. Aamupalalla voi maistella kaikkia niitä herkkuja, mitä ei vielä ole maistanut.Tämä päivä on hyvinvointiloman todellinen lepopäivä. Jokainen voi avullamme suunnitella itselleen hyvinvointilomaa kruunaavan ohjelman. Porto-Galini hotellin rentouttava ympäristö tai vaikkapa tutustuminen pääkaupunki Lefkadaan. Hotellilta voi myös vuokrata veneen kuljettajineen. Hänen kanssaan pääsee tutustumaan lähisaariin tai kiertämään Lefkaksen saaren. Illalla kokoonnumme yhteen, syömme illallisen, loman päätösaterian. Pimeässä illassa palaamme hotellille kiiltomatona, jota paikalliset osaavat jo odottaa.

Maanantaina 

Aamupala klo 7.30. Linja-auto poimii meidät klo 8.35. Viimeiset tuliaiset ehtii hankkia lentokentältä. Lento Suomeen klo 11.25 Prevezasta. Helsingissä perillä ollaan klo 14.45. Haaveilu uudesta matkasta Lefkakselle voi alkaa. Vielä on monia paikkoja, mitä kokea. Kerran Lefkaksella, uudelleen Lefkaksella :)